Duurzaam wonen in Sesterpark

16 oktober '23

Met een nieuwbouwwoning in Sesterpark ben je klaar voor de toekomst. Alle woningen zijn gasloos en hebben een luchtwarmtepomp. Zo draag je niet alleen bij aan een beter milieu, maar ben je ook voorbereid op de toekomst. Dat is pas zorgeloos wonen. Benieuwd welke duurzame snufjes de koopwoningen in Sesterpark nog meer hebben? Lees snel verder.

Luchtwarmtepomp

Alle woningen in Sesterpark krijgen een luchtwarmtepomp. Dit is een duurzame en goedkope manier om je woning te verwarmen. Een luchtwarmtepomp maakt gebruik van warmte uit de lucht. Deze lucht wordt van buitenaf afgezogen voor warm water en vloerverwarming.

WTW installatie

Weleens gehoord van een WTW installatie? Dit is een warmte terugwin installatie die ervoor zorgt dat de warmte uit de afgevoerde ventilatielucht wordt teruggewonnen. Zo is de verse lucht die binnenkomt al lekker voorverwarmt. Op deze manier gaat er weinig warmte verloren bij het ventileren van de woning. Alle woningen in Sesterpark krijgen een WTW installatie.

image alt

Zonnepanelen

Alle woningen in Sesterpark zijn voorzien van zonnepanelen. Dit is een duurzame en goedkope manier om je woning van elektriciteit te voorzien. Zonnepanelen werken als volgt: het licht van de zon wordt in de panelen omgezet in energie, stroom dus. Deze stroom kun je direct gebruiken in huis, bijvoorbeeld voor de wasmachine of het bakken van een appeltaart in de oven. 

De woningen in Sesterpark hebben in principe voldoende zonnepanelen om een gemiddeld gezin – met een normaal gebruikspatroon en gebruik van energiezuinige apparaten – volledig te voorzien, zonder extra inkoop van stroom. De zonnepanelen zijn opgenomen in de v.o.n. prijs van de woningen. Wil je extra zonnepanelen op het dak om zo elektriciteitsrekeningen helemaal te elimineren? Dan kun je als meerwerk meer zonnepanelen aanschaffen.

image alt

BENG

In Sesterpark voldoen alle woningen aan BENG. BENG staat voor Bijna Energie Neutraal Gebouw en stelt dat iedere (nieuwe) woning in Nederland (bijna) helemaal zelf zijn energie moet kunnen opwekken voor warmte en elektriciteit. Woningen die voldoen aan BENG zijn volledig gasloos en de BENG-eisen garanderen jou als (toekomstig) bewoner van een nieuwbouwhuis nóg meer wooncomfort:

    • De woning is energiezuinig ontworpen, 
    • De installaties verbruiken weinig energie, en
    • Minimaal de helft van het ‘gebouwgebonden’ energiegebruik (dit is iets anders dan het huishoudelijk energiegebruik) wordt duurzaam opgewekt.

Meer over duurzaamheid

Wonen in Sesterpark?

Naast dat de woningen in Sesterpark duurzaam worden, woon je hier ook in een prachtige parkachtige omgeving op loop- en fietsafstand van alle voorzieningen. Iets voor jou? De verkoop van Sesterpark start binnenkort. Wil je niks missen en op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Schrijf je dan in als belangstellende bij jouw favoriete woningtype bij het woningaanbod.

Naar woningaanbod
Het laatste nieuws Nieuwsoverzicht
Wonen in Sesterpark? Bekijk het woningaanbod