Hoera, je gaat tekenen! Maar waar teken je eigenlijk voor?

16 november '23

Vorige week zijn de woningen in Sesterpark toegewezen. De makelaar is sindsdien druk met verkoopgesprekken en inmiddels hebben de eerste kandidaten aangegeven over te gaan tot aankoop van de woning! Dit betekent dat ze de koop- en aannemingsovereenkomst gaan ondertekenen. Dit gebeurt bij de makelaar of online vanuit huis. Maar wat staat hier precies in?

Wat staat er in de koop- en aannemingsovereenkomst?

Als je een nieuwbouwwoning koopt, moet er een koop- en een aannemingsovereenkomst worden afgesloten. De koopovereenkomst sluit je met BPD, dit betreft de koop van het perceel. In de aannemingsovereenkomst geef je opdracht aan de aannemer om de woning, zoals jij hem van tekening koopt, te bouwen en worden de rechten en plichten van jou en de aannemer vastgelegd. Wat staat er dan zoal in die overeenkomsten? Naast bijvoorbeeld de koop- en aanneemsom en de naam van de notaris nemen we hieronder nog een aantal rechten en plichten met je door.

Bijlagen bij de overeenkomsten

In de koop- én aannemingsovereenkomst wordt op de laatste pagina benoemd welke bijlagen onderdeel uitmaken van de aankoop van de woning. Deze bijlagen worden vóór de verkoop ter beschikking gesteld en kun je ook terugvinden in jouw persoonlijke mijn-eigen-huis account. Let op dat dit belangrijke contractstukken zijn bij aankoop van jouw nieuwe woning.

Wat speelt er? Het laatste nieuws
Wonen in Sesterpark? Bekijk woningaanbod