Meer dan 75% in Sesterpark onder NHG-grens

30 september '23

Meer dan 75% van de woningen in Sesterpark ligt onder de NHG-grens (€405.000) waardoor jij als huizenkoper meer financiële zekerheid krijgt. Benieuwd wat dit voor jou betekent?

Wat is Nationale Hypotheek Garantie (NHG)?

De NHG is een garantie op hypothecaire leningen voor de aankoop en verbetering van een eigen woning. Door deze garantie is de geldverstrekker zeker dat de lening wordt terugbetaald. Moet de woning onverhoopt worden verkocht en is de opbrengst lager dan de hypotheekschuld, dan betaalt het NHG de restschuld aan de geldgever. Door deze zekerheid krijg je korting op de hypotheekrente. Dit voordeel kan oplopen tot 0,5 % per jaar, waardoor je honderden euro's per jaar kunt besparen.

NHG biedt consumenten een vangnet in slechte tijden en deze zekerheid waarderen hypotheekverstrekkers vaak met een lagere hypotheekrente voor de klant. Meer weten? Lees verder op de website van NHG

image alt

Meer toegang en zekerheid

Veel consumenten met een woonwens lopen tegen drempels aan bij een hypotheekaanvraag, omdat ze afwijken van de standaard. Denk aan starters, flexwerkers, ondernemers en senioren tegen pensioenleeftijd. Soms hebben zij een steuntje in de rug nodig. NHG zorgt ervoor dat deze groepen ook een hypotheek kunnen krijgen, door maatwerk in woonfinanciering te stimuleren. Dat betekent dat ze nieuwe mogelijkheden creëren die erop gericht zijn om het inkomen en de betaalbaarheid van deze groepen beter te toetsen. Door de verantwoorde ruimte in de markt te benutten, kunnen meer consumenten in aanmerking komen voor een passende hypotheek.

Wonen in Sesterpark?

De woningprijzen van 20 (van de 26) koopwoningen in Sesterpark ligt onder de NHG-grens van €405.000, dit betekent dat jij als koper bij deze woningen in aanmerking komt voor bovenstaande voordelen.

Heb jij interesse in een koopwoning in Sesterpark? Meld je dan alvast aan als belangstellende. Dit doe je heel eenvoudig door bij jouw favoriete bouwnummer op de button "Aanmelden voor projectfase" te klikken. We houden je dan automatisch op de hoogte van het laatste nieuws en ook krijg je bericht zodra de verkoop start.

Aanmelden als belangstellende
Wanneer start de verkoop? Bekijk planning
Wonen in Sesterpark? Bekijk woningaanbod